Overgewicht

Een subjectief begrip

Overgewicht

afslankstudioDenBosch_Overgewicht

OVERGEWICHT WAT IS HET

Overgewicht is een subjectief begrip dat niet altijd met kilo’s te maken heeft. Het ene lichaam is nu eenmaal anders gebouwd dan het andere. Indien het vetweefsel duidelijk zichtbaar wordt, bijvoorbeeld op de buik, billen of bovenbenen, dan is er sprake van teveel onderhuids vet. Dat is niet alleen ongezond, maar ook nog eens moeilijk kwijt te raken.

TEVEEL ETEN

Overgewicht is niet altijd het gevolg van teveel eten, maar wordt ook veelal veroorzaakt door de samenstelling van de maaltijden c.q. voedingskeuze. Als iemand meer calorieën binnen krijgt dan het lichaam verbrandt, wordt het teveel aan energie opgeslagen. Eerst als reserve energie in de vorm van glycogeen (koolhydraten / zetmeel), maar als de depots vol zijn in de vorm van vet.

GEVOLGEN

Behalve het ongelukkige gevoel over ons uiterlijk heeft dit overtollige vet veel ergere consequenties. Hoe meer vet, des te hoger de kansen op soms levensbedreigende gezondheidsrisico’s zoals gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en suikerziekte. Op een gegeven moment willen wij iets aan ons overgewicht doen. Hier komt Coach Nutrition in beeld, waarmee u snel, slim en effectief van uw overtollig vet af kan komen.

EEN VRAAG

WE STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR!

11 + 11 =